wtorek, 19 lutego 2013

W gościach u Ingi

Zapraszamy do Gruzji!!

Na pierwsze spotkanie Inga zaprosiła nas na smaki Gruzji. Potrawą, która zainicjowała naszą kulinarną przygodę było pachnące chachapuri. Jak się okazało już w trakcie trwania warsztatów, istnieje wiele przepisów na to danie.  Postanowiłyśmy przygotować chachapuri, według ulubionego przepisu Ingi.

Poniżej zapraszamy na relację fotograficzną:

Skąd tu wziąć gruziński ser ..? ..a może by tak do słonej wody....


Poniżej potrzebne produkty:





Co się dzieje w kuchni? Ciekawość przyprowadza nam gości:
















 


Chwila oczekiwania ..

.. i bohater spotkania - pachnące chachapuri:





A dokładny przepis obiecujemy w kolejnych postach. 


Zdjęcia wykonane przez  Enizę i Magdę Ciastek Ghia.