środa, 2 lipca 2014

Lagman z Бишкеку - część II

Lagman to potrawa przypominająca gęstą zupę lub sos. 
Ile kucharzy tyle przepisów na lagman. 

fot.www.dunduk-culinar.ru/

Składa się z duszonego mięsa wołowego, 
specjalnie przygotowanego makaronu 
(przypominającego kluchy) 
i warzyw. 

fot.www.dunduk-culinar.ru/

Lagman jest przepysznym daniem.
Tak dobrym, że nasz efekt końcowy nie doczekał się zdjęcia.
Dwie pierwsze fotografie pożyczone są z www.dunduk-culinar.ru.  
Tam też znajduje się jedena z wielu propozycji przepisu na lagman.

A u nas wyglądało to tak:



Warzywa:



Ciasto na makaron:




Makaron – wykonie oryginalne:


























Przypominamy filmik z formowaniem ciasta:



Gdy szef kuchni już nie patrzy uczniowie próbują sobie
przypomnieć i poradzić z odtworzeniem wykonania oryginału.  
Tak tworzy się oddzielna historia makaronu na lagman.
Wariacja na temat oryginału była równie pyszna.
;).








Pomysłów było kilka:








Dokładny przepis
… strona
http://blogkuchniabezgranic.blogspot.com/2014/07/lagman-z-czesc-ii.html
 w trakcie budowy. ;)